مراقبت های پیش از بارداری
اگر قبل از بارداری، مراقب سلامتی خود باشید هم برای شما و هم کودک تان مفید است.
اگر قبل از بارداری، مراقب سلامتی خود باشید هم برای شما و هم کودک تان مفید است. هدف از این مراقبت ها، بررسی تمام خطرات احتمالی و مشکلات جسمی ای است که ممکن است در دوران بارداری، شما یا کودک تان را تهدید کند.
به این ترتیب قبل از بارداری، باید از سلامت جسمی و روحی خود اطمینان حاصل نمایید. قبل از بارداری با مشاور صحبت کنید و از وضعیت سلامتی خود اطمینان حاصل کنید.
ویزیت قبل از بارداری
ویزیت قبل از بارداری، زمان مناسبی برای پرسیدن سوالاتی مانند رژیم غذایی مناسب، مصرف ویتامین های دوران بارداری یا نگرانی هایی است که در خانواده وجود دارد. در ویزیت قبل از بارداری، پزشک با شما در مورد مسائل زیر صحبت خواهد کرد:
- سابقه باروری: عبارت است از بارداری های قبلی، تاریخچه قاعدگی، استفاده از روش های جلوگیری از بارداری، نتایج آزمایش پاپ اسمیر قبلی، سابقه ابتلا به هرگونه بیماری مقاربتی یا عفونت دستگاه تناسلی.
- سوابق پزشکی: هر گونه اختلال در سلامت شما در حال حاضر را شامل می شود.
- سوابق جراحی: در صورتی که هر گونه جراحی، انتقال خون یا سابقه بستری در بیمارستان داشته اید، آن را با پزشک در میان بگذارید. خیلی مهم است که پزشک یا متخصص زنان را از هر گونه جراحی زنان مانند جراحی فیبروئید یا پاپ اسمیر غیرطبیعی مطلع کنید. چرا که سوابق جراحی های قبلی شما می تواند بارداری تان را تحت تاثیر قرار دهد.
- داروهای مصرفی: در خصوص داروهایی که با نسخه یا بدون نسخه مصرف می کنید، به پزشک اطلاع دهید. چرا که به منظور پیشگیری از نقص جنینی، لازم است بعضی از داروها عوض شوند. همچنین در مورد هر نوع داروی گیاهی یا مکمل دارویی که استفاده می کنید، پزشک را در جریان قرار دهید.
- سوابق فامیلی: در مورد بیماری هایی مانند دیابت، فشار خون یا لخته شدن خون که در خانواده شما وجود دارد، پزشک را مطلع کنید.
- محیط زندگی: در مورد خطرات احتمالی محیط کار و زندگی خود مانند مواجهه با آلودگی های آب و هوا و اشعه X که می توانند توانایی شما برای باردار شدن یا داشتن یک بارداری سالم را تحت تاثیر قرار دهند، با پزشک صحبت کنید.
- وزن شما: رسیدن به وزن ایده آل قبل ازبارداری، عالی است.پس اگر اضافه وزن دارید، بهتر است قبل از بارداری وزن خود را کاهش دهید تا احتمال خطرات در دوران بارداری و هنگام زایمان کاهش پیدا کند.
- سبک زندگی: پزشک در مورد عادت های خاص شما و والدین تان مانند سیگار کشیدن، مصرف دایمی یا تفریحی مواد مخدر و مشروبات الکلی، که می تواند بارداری تان را تحت تاثیر قرار دهد، سوالاتی از شما خواهد پرسید. هدف، کمک به شما در توقف عادت هایی است که می تواند بارداری سالم را تحت تاثیر قرار دهد. برای اینکه بتوانید راحت تر صحبت کنید، پاسخ های شما به صورت محرمانه نزد پزشک باقی می ماند.
- انجام تمرینات ورزشی: در مورد فعالیت های ورزشی تان یا عدم انجام آن با پزشک مشورت کنید. پس از مشورت با پزشک، می توانید در طول دوران بارداری نیز تمرینات ورزشی خود را به طور مرتب دنبال کنید، مگر اینکه لازم باشد نوع تمرینات را تغییر داده یا آنها را کاهش دهید.
- رژیم غذایی: پزشک در مورد رژیم غذایی تان از شما سوال می کند. ورود به مرحله بارداری، با حفظ رژیم غذایی مناسب ، شرایط ایده آلی است. بنابراین خوردن غذاهای سرشار از فیبر،کلسیم، اسید فولیک و مواد مغذی دیگر، توصیه می شود.
- کافئین: معمولا قبل از بارداری، توصیه می شود که مصرف کافئین را به کمتر از 300 میلی گرم (2 فنجان قهوه) در روز محدود کنید. به یاد داشته باشید که کافئین فقط در قهوه و چای وجود ندارد، بلکه این ماده در شکلات، برخی از نوشیدنی ها و داروهای خاص نیز موجود است.
- ویتامین های دوران بارداری: قبل از بارداری، لازم است از مکمل اسید فولیک استفاده کنید. مصرف اسید فولیک احتمال ابتلای جنین به نقص لوله های عصبی را کاهش می دهد. احتمالا پزشک، مصرف روزانه400 میکروگرم اسید فولیک را قبل از بارداری و در ابتدای آن توصیه می کند.
همچنین ممکن است پزشک موارد زیر را توصیه کند:
- معاینه: جهت بررسی وضعیت قلب، ریه ها، سینه، تیروئید و شکم انجام می شود. البته معاینه لگن و پاپ اسمیر نیز ضروری است.
- انجام آزمایش: برای غربالگری بیماری هایی مانند سرخجه، هپاتیت، ایدز، سفلیس و سایر موارد ضروری، انجام آزمایش توصیه می شود.
- ارزیابی دقیق سیکل های قاعدگی: ارزیابی سیکل های قاعدگی جهت اطلاع از زمان تخمک گذاری و مشخص شدن زمان بارداری با بالاترین احتمال ، موثر است.
- بررسی واکسیناسیون: اگر در مقابل سرخجه یا آبله مرغان واکسینه نشده اید، توصیه می شود که واکسینه شوید و حداقل تا یک ماه پس از آن باردار نشوید.
- مشاوره ژنتیک: مشاوره ژنتیک می تواند به شما کمک کند تا در مورد به دنیا آوردن کودکی با نقص مادرزادی اطلاع پیدا کنید. انجام مشاوره ژنتیک به مادرانی که سن شان بالاست یا سابقه مشکلات ژنتیکی و به دنیا آوردن نوزدانی با نقص مادرزادی یا مشکلات ذهنی دارند، حتما توصیه می شود.