برگشت به زندگی عادی بعد از حمله قلبی

نویسنده:
اکتوورکو
تاریخ انتشار:
25 خرداد 1401
heart-attack

حمله قلبی عارضه ای‌است که در نتیجه انسداد کامل یا نسبی رگ های تغذیه کننده عضلات قلب ایجاد می‌شود و می تواند باعث ناتوانی های بسیار و هم چنین مرگ و میر شود.

(برگرفته از مطالب سایت قلب شما نوشته دکتر رضا قنواتی)

حمله قلبی عارضه ای‌است که در نتیجه انسداد کامل یا نسبی رگ های تغذیه کننده عضلات قلب ایجاد می‌شود و می تواند باعث ناتوانی های بسیار و هم چنین مرگ و میر شود.

عوامل زمینه ساز اصلی بروز این اختلال عبارت اند از: مصرف سیگار، چربی خون بالا، قند خون بالا، فشارخون بالا و کم تحرکی و چاقی.

نکات زیر توصیه هایی عمومی است برای شرایط پس از ترخیص بیماران مبتلا به سکته حاد قلبی که رعایت آنها ضروری بوده و به بهبود بیماری کمک خواهد کرد.

یادآوری مهم این که این نکات جایگزین توصیه های پزشک معالج شما نبوده و در شرایط خاص حتما با پزشک معالج خود مشورت کنید.

درمان دارویی

پس از حمله قلبی، پزشک شما داروهای جدیدی را برای شما تجویز خواهد کرد تا به بهبود و کنترل وضعیت شما کمک کند.

دانستن نام داروها، اثرات آنها، زمان و دفعات مصرف داروها، عوارض جانبی احتمالی داروها و اقداماتی که در صورت بروز عوارض جانبی باید انجام دهید، اهمیت بسیار دارد.

رژیم غذایی

رژیم غذایی مناسب یکی از بهترین روش های پیشگیری و درمان بیماری های قلبی عروقی است.

مقدار و نوع غذای مصرفی شما می‌تواند بر فاکتورهای خطرساز دیگر مانند کلسترول بالا، فشارخون بالا، قند خون بالا و اضافه وزن تاثیرگذار باشد.

بهتر است در رژیم غذایی خود مقدار بیشتری از سبزیجات، میوه، گندم سبوس دار و ماهی استفاده کنید و مصرف شیرینی، نوشیدنی های حاوی شکر و گوشت قرمز را محدود کنید.

برای حفظ وزن مناسب همیشه تناسب بین فعالیت و مقدار غذا را رعایت کنید.

رانندگی

در صورت پایدار بودن علایم، رانندگی با وسایل نقلیه شخصی از دو هفته تا یک ماه بعد از ترخیص مجاز می باشد.

رانندگی با وسایل نقلیه عمومی و سنگین بایستی تا حداقل شش هفته بعد از ترخیص به تأخیر افتد.

درباره امکان رانندگی مجدد با وسایل نقلیه عمومی و ماشین های سنگین حتما از پزشک خود راهنمایی بخواهید.

بازگشت به کار

بسته به شدت سکته قلبی و درمان صورت گرفته برای آن و نیز کار شما، مدت مرخصی مورد نیاز ممکن است بین دو هفته تا سه ماه باشد که باید از پزشک خود راهنمایی بگیرید.

مسافرت

در بیمارانی که بعد از ترخیص علامتی ندارند و حمله قلبیشان عارضه جدی نداشته و نیاز به درمان بیشتری نبوده ‌است، بهتر است حداقل تا یک هفته مسافرت انجام نشود.

مسافرت هوایی نیز بهتر است تا دو هفته بعد از حمله قلبی به تأخیر افتد.

از کار افتادگی

شرایط از کارافتادگی توسط سازمان بیمه گر شما مشخص می‌شود. به همین خاطر توصیه می‌شود حتما در این زمینه با سازمان بیمه گر خود تماس بگیرید.

آلودگی هوا

تنفس در هوای آلوده سبب افزایش خطر بروز حوادث قلبی و عروقی می‌شود.

در زمان‌هایی که آلودگی هوا در وضعیت خطرناک است، از خارج شدن طولانی مدت از منزل و هم چنین از ورزش پرهیز کنید. برای اطلاع از وضعیت آلودگی هوای روزانه شهر تهران به سایت زیر مراجعه کنید.

air.tehran.ir

 ویزیت های دوره ای

مراجعات منظم در ویزیت‌های بعدی، به پزشک کمک می‌کند تا بهتر در جریان وضعیت و بهبود شما باشد.

به همین خاطر توصیه می‌شود طبق دستور پزشک خود در زمان های مشخص شده مراجعه کنید و در هر ویزیت لیست داروهای مصرفی را همراه داشته باشید.

جایگزینی هورمون پس از یائسگی

در خانم هایی که دچار حمله قلبی شده اند، درمان جایگزینی هورمونی که پس از یائسگی برای کاهش علایم ناشی از یائسگی انجام می شود، مجاز نیست.

به همین خاطر در صورتی که این داروها را از قبل استفاده می کرده اید، با متخصص قلب خود و متخصص زنان مشورت کنید.

فعالیت جنسی

مهمترین نگرانی در مورد رابطه جنسی بعد از حمله حاد قلبی، خطر بروز مجدد سکته قلبی و یا مرگ ناگهانی در هنگام رابطه جنسی است.

به صورت یک قانون کلی به مدت یک تا هشت هفته پرهیز از رابطه جنسی توصیه می شود و پس از آن معمولا در بیشتر شرایط، انجام فعالیت های جنسی مانند افراد عادی بدون محدودیت و بدون افزایش خطر حوادث قلبی قابل انجام است.

زمان دقیق پرهیز از فعالیت های جنسی، طبق نظر پزشک شما، به نوع درمان انجام شده برای شما (درمان دارویی، استنت گذاری و یا جراحی قلب) و شدت علایم بستگی دارد.

به همین خاطر حتما در این زمینه از پزشک خود راهنمایی بخواهید. هم چنین مصرف داروهای محرک جنسی مانند سیلدنافیل ممکن است با بعضی از داروهای قلبی شما مانند ترکیبات نیترات تداخل جدی داشته باشد.

به همین خاطر حتما قبل از مصرف هر داروی جدید با پزشک قلب خود مشورت‌کنید.

فعالیت فیزیکی

پس از ترخیص از بیمارستان با توجه به مدت بستری، بهتر است طبق نظر پزشک چند روزی را در منزل بمانید و فعالیت خود را با قدم زدن های معمول و روزمره آغاز کنید و سپس به تدریج طی روزهای بعد فعالیت خود را افزایش دهید.

حتما از پزشک خود در مورد زمان شروع ورزش و حداکثر شدت ورزش سوال کنید.

روش های پیشگیری از بارداری

در خانم هایی که دچار سکته حاد قلبی شده اند، مصرف داروهای هورمونی خوراکی برای پیشگیری از بارداری می تواند با عوارض قابل توجهی همراه باشد.

به این خاطر برای انتخاب روش مناسب پیشگیری از بارداری، با متخصص قلب و متخصص زنان خود مشورت کنید.

واکسیناسیون

توصیه می‌شود همه بیماران قلبی برای جلوگیری از عوارض ابتلا به انفلوآنزا، سالیانه در اواخر شهریور و اوایل مهرماه واکسن انفلوآنزا دریافت‌کنند.

در مورد سایر واکسن‌های مورد نیاز خود با پزشکتان مشورت کنید.

سیگار

اگر بعد از حمله قلبی، هنوز هم سیگار می‌کشید، از پزشک خود برای ترک سیگار راهنمایی بخواهید.

اگرچه ترک سیگار سخت است، ولی از مشکلات و عوارض سکته قلبی و مغزی سخت تر نیست. اطرافیان خود را نیز به ترک سیگار تشویق کنید.

مصرف الکل

توصیه می‌شود افرادی که الکل مصرف نمی کنند از مصرف آن مطلقا پرهیز کنند و افرادی که مصرف کننده الکل هستند، میزان مصرفشان را با راهنمایی پزشک خود کاهش دهند.

جراحی های غیرقلبی و اعمال دندانپزشکی

پس از بروز حمله قلبی و خصوصا در شرایطی که آنژیوپلاستی و تعبیه استنت برای بیمار انجام شده، لازم است داروهای ضد پلاکت مانند آسپرین وکلوپیدوگرل استفاده شوند.

این داروها خطر خونریزی حین جراحی و اقدامات دندانپزشکی را افزایش می‌دهند.

با توجه به اورژانس بودن یا نبودن جراحی مورد نظر، نوع درمان انجام شده برای قلب شما و داروهایی که استفاده می‌کنید، محدودیت‌هایی برای اقدامات جراحی برای شما وجود دارد.

به این خاطر حتما پزشک جراح یا داندانپزشک را از مشکل قلبی خود آگاه کرده و در صورت نیاز به تغییر در درمان های دارویی، حتما با پزشک متخصص قلب خود مشورت کنید.

بازتوانی قلبی

بازتوانی قلبی یک برنامه جامع زیر نظر افراد آموزش دیده است که به بهبود شما بعد از حمله قلبی کمک می‌کند.

این برنامه علاوه بر تمرین های ورزشی زیر نظر افراد خبره، شامل مشاوره روانشناسی و کمک به کنترل سایر فاکتورهای خطر بیماری های قلبی نیز خواهد بود.

شرکت در برنامه بازتوانی قلبی به همه افراد بعد از حمله قلبی توصیه می شود.

مطالب مرتبط

Gene-therapy

ژن درمانی

bipolar-disorders

در مورد اختلال  دو قطبی چه می دانیم؟

Diabetes-Plate

بشقاب دیابتی

Tic disorder

سندرم تیک های حرکتی و صوتی

Diseases caused by mosquitoes

بیماری های قابل انتقال از پشه ها