مکملهای غذایی
مکملهای غذایی، ترکیباتی هستند که به رژیم غذایی افزوده میشوند یا برای کنترل مشکلاتی که در پی بیماریهایی همچون پوکی استخوان یا آرتروز ایجاد میشود، توصیه میشوند.
مکملهای غذایی، ترکیباتی هستند که به رژیم غذایی افزوده میشوند یا برای کنترل مشکلاتی که در پی بیماریهایی همچون پوکی استخوان یا آرتروز ایجاد میشود، توصیه میشوند.
مکملهای غذایی به شکل قرص، کپسول، پودر، قرصهای ژلی یا به شکل مایع وجود دارند.
مکملهای غذایی حاوی ویتامین، مواد معدنی، فیبر، اسیدهای آمینه، ترکیبات گیاهی یا آنزیمها هستند.
گاهی اوقات مواد موجود در مکملهای غذایی به غذا یا نوشیدنیها افزوده میشوند.
آیا لازم است مکمل غذایی مصرف شود؟
مصرف انواع مواد غذایی سالم، بهترین راه برای دریافت مواد مغذی مورد نیاز بدن است.
با این حال مصرف مواد غذایی مختلف در رژیم غذایی روزانه، ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن را در برخی افراد برآورده نمیکند، بنابراین پزشک، مصرف مکملهای غذایی را به ایشان توصیه میکند.
مکملهای غذایی مورد نیاز برای افراد بالای 50 سال
- کلسیم: مصرف کلسیم به همراه ویتامین D برای تقویت استخوانهای افراد در تمام سنین لازم است. مصرف کلسیم خصوصا در افراد سالخورده بسیار اهمیت دارد، چرا که از دست دادن تراکم استخوانی باعث میشود استخوانهای بدن آنها به راحتی ترک خورده و بشکنند.
- ویتامین D: قرار گرفتن به مدت 15 تا 30 دقیقه در معرض نور خورشید دو بار در هفته، باعث ساخته شدن ویتامین D در بدن خواهد شد. اما در افراد سالخورده، ممکن است ویتامین D به این شکل در بدنشان ساخته نشود. افرادی که بین 51 تا 70 سال هستند باید روزانه 600 واحد ویتامین D و افراد بالای 70 سال نیز باید روزانه 800 واحد ( و نه بیش از 4000 واحد) از این ویتامین مصرف کنند.
- ویتامین B6 : این ویتامین برای ساخت گلبولهای قرمز خون بسیار لازم است. ویتامین B6 در سیب زمینی، موز، سینه مرغ و غلات غنی شده وجود دارد. آقایان باید روزانه 7/1 میلیگرم و خانمها روزی 5/1 میلیگرم ویتامین B6 مصرف کنند.
- ویتامین B12 : این ویتامین در سالم نگاه داشتن گلبولهای قرمز خون و سیستم عصبی نقش موثری ایفا میکند. با اینکه برخی از افراد سالخورده به اندازه افراد بزرگسال نیاز به دریافت ویتامین B12 دارند، اما برخی از آنها در جذب طبیعی این ویتامین از طریق مصرف غذا با مشکل مواجه هستند. اگر شما نیز به این مشکل دچار هستید، پزشک به شما توصیه خواهد کرد که غلات غنی شده و حاوی ویتامین B12 بخورید و یا از مکمل B12 استفاده کنید. این ویتامین باید به اندازه 4/2 میکروگرم در روز مصرف شود. در صورتی که برای رفع مشکل ریفلاکس اسید معده، دارو مصرف میکنید شاید لازم باشد ویتامین B12 را در قالب و شکل دیگری مصرف کنید.
- کلسیم: خانمهای بالای 50 سال باید روزانه 1200 میلی گرم کلسیم مصرف کنند. آقایانی که بین 51 تا 70 سال هستند نیز باید 1000 میلیگرم و مردان بالای 70 سال نیز باید روزانه 1200 میلیگرم (و نه بیش از 2000 میلیگرم در روز) کلسیم مصرف کنند.
آنتی اکسیدانها
آنتی اکسیدانها، مواد طبیعی هستند که در مواد غذایی موجودند و از شما در برابر بیماریها محافظت میکنند.
- بتاکاروتن: میوهها و سبزیجاتی که برگهایی به رنگ سبز تیره یا نارنجی تیره دارند حاوی این ماده هستند.
- سلنیوم: در غذاهای دریایی، جگر، گوشت و حبوبات موجود میباشد.
- ویتامین C : مرکبات، فلفلها، گوجه فرنگی و انواع توتها حاوی ویتامین C میباشند.
- ویتامین E : سبوس گندم، آجیل، دانه کنجد، روغن کانولا، زیتون و بادام زمینی حاوی این ویتامین میباشند.
مکملهای گیاهی
مکملهای گیاهی، انواعی از مکملهای غذایی هستند که از گیاهان به دست میآیند.
گیاهانی مانند جینسینگ، اکیناسه و کوهوش سیاه مکملهای گیاهی محسوب میشوند.