استفاده مطمئن از لنزهای تماسی

نویسنده:
اکتوورکو
تاریخ انتشار:
26 آذر 1401
contact-lenses

لنزهای تماسی یک‌بارمصرف، مطمئن‌ترین نوع لنزهای نرم هستند.

متخصصان چشم معتقدند که لنزهای تماسی یک‌بارمصرف، مطمئن‌ترین نوع لنزهای نرم هستند. البته در نظر داشته باشید که باید درباره نحوه استفاده و مراقبت از لنزهایتان با پزشک مشورت کنید.

در اینجا توصیه‌هایی در مورد نحوه استفاده از لنزهای تماسی ارائه می‌شود:

  1. قبل از استفاده از لنزهای تماسی، دست‌های خود را با آب و صابون ملایم بشویید. اطمینان حاصل کنید که صابون، حاوی مواد معطر، چربی یا لوسیون نباشد، چرا‌که این مواد، یک لایه نازک بر روی پوست شما بر جای می‌گذارند. اگر آنها با لنز شما تماس پیدا کنند، ممکن است چشم‌هایتان بسوزد یا دیدتان تار شود.
  2. دست‌ها را با یک حوله تمیز و بدون پُرز خشک کنید.
  3. اگر می‌خواهید از اسپری‌مو استفاده ‌کنید، قبل از اینکه لنزها را داخل چشم بگذارید، از آن استفاده کنید. به علاوه بهتر است ناخن‌های خود را کوتاه و صاف کنید تا باعث ایجاد خراش در چشم یا پارگی لنزها نشوند.
  4. پس از اینکه لنزها را داخل چشم قرار دادید، می‌توانید چشم‌ها را آرایش کنید. اما به یاد داشته باشید قبل از اینکه آرایش خود را پاک کنید، باید لنزها را از چشم خارج نمایید.
  5. برخی از لنزهای تماسی نیاز به مراقبت‌های خاصی دارند. به عنوان مثال در صورت استفاده از آنها، همیشه باید طبق دستور پزشک از محلول ضدعفونی‌کننده، قطره چشمی یا پاک‌کننده آنزیمی استفاده کنید. اما در نظر داشته باشید که استفاده از برخی قطره‌های چشمی برای افرادی که از لنزهای تماسی استفاده می‌کنند مناسب نیست.
  6. هیچ وقت آب لوله‌کشی را به طور مستقیم بر روی لنزهای تماسی نریزید. حتی ریختن آب مقطر بر روی آنها باعث می‌‌شود میکروب‌ها بر روی لنز رشد کنند و چشم‌هایتان دچار عفونت شود.
  7. لنزهای تماسی را بشویید. به‌این‌صورت‌که لنزها را با کمک انگشت اشاره و در کف‌دست خود، به‌آرامی مالش دهید. این کار باعث می‌شود سطح آنها از آلودگی‌ها پاک شود.
  8. هر بار‌که از لنزها استفاده می‌کنید، ظرف آنها را با استفاده از محلول ضدعفونی یا آب‌گرم تمیز کنید و اجازه دهید خشک شود. هر 3 ماه یک‌بار باید ظرف نگهداری از لنزها را عوض کنید.
  9. برای اینکه فراموش نکنید تا کی می‌توانید از لنزتان استفاده کنید برای خودتان یک جدول تهیه کنید یا روی تقویمتان علامت بزنید.
  10. هیچ‌‌وقت از لنزهای تماسی دیگران استفاده نکنید.
  11. هرگز با لنزهای تماسی در چشم‌هایتان نخوابید، مگر اینکه لنزهای شما برای استفاده طولانی‌مدت و دایمی طراحی شده باشد.
  12. مراقب باشید که سر‌شیشه محلول پاک‌کننده لنز با انگشتان، چشم‌ها یا لنزهایتان تماس پیدا نکند.
  13. هنگامی‌که در معرض نور‌خورشید قرار گرفتید، از عینک آفتابی که از نفوذ اشعه UV به چشم جلوگیری می‌کند یا از کلاه‌های لبه‌دار استفاده کنید. چرا‌که استفاده از لنزهای تماسی باعث می‌شود چشم‌هایتان نسبت به نور حساس‌تر شوند.
  14. اگر به طور تصادفی، لنزهای تماسی خود را برعکس در چشم گذاشتید، آسیبی به چشم وارد نمی‌شود، اما باعث می‌شود حس خوبی نداشته باشید. برای اجتناب از این مساله، لنز را روی نوک انگشت خود قرار دهید و حالت کاسه ای ‌شکل آن‌ را قبل از قرار دادن در چشم، چک کنید.
  15. به محض اینکه در چشم‌هایتان احساس آزردگی کردید، لنزها را خارج کنید. تا زمانی که با پزشک در این مورد صحبت نکرده‌اید، مجددا از لنزها استفاده نکنید.
  16. با داشتن لنزهای تماسی در چشم، شنا نکنید. استفاده از عینک شنا کافی نیست و حتی در‌صورتی‌که عینک شنا می‌زنید، بهتر است لنز را قبل از شنا کردن، از چشم خارج کنید.
  17. مشکلاتی که لنزهای تماسی یا محصولات جانبی آنها ایجاد می‌کنند، می‌تواند منجر به ایجاد آسیب جدی برای چشم‌ها شود. استفاده مناسب و مراقبت از لنزها و لوازم جانبی آنها مانند جعبه لنز، برای استفاده مطمئن از این محصولات لازم است.
  18. مشکلات مربوط به چشم، شامل درد، زخم یا جراحت قرنیه (زخم قرنیه) می‌تواند خیلی سریع پیشروی کند و منجر به عواقب جدی مانند از دست دادن بینایی شود.
  19. خطر عفونت یا زخم قرنیه در افرادی که از لنزهای دایمی استفاده می‌کنند، نسبت به افرادی که از لنزهای روزانه استفاده می‌کنند بیشتر است.
  20. با مراقبت از لنزها مانند تمیز کردن ظرف، خطرات استفاده از آنها مانند زخم قرنیه به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابند.
  21. افرادی که از لنز استفاده می‌کنند و سیگار نیز می‌کشند، بیش از سایرین در خطر ابتلا به زخم قرنیه هستند.
  22. اگر دچار ناراحتی چشم، افزایش اشک، تغییر در بینایی، قرمزی چشم یا مشکلات دیگر شده‌اید، باید فورا لنزها را از چشم خود خارج کنید و به چشم‌پزشک مراجعه کنید.
  23. پیشنهاد می‌شود به طور مرتب یا هر سال یک‌بار به چشم‌پزشک مراجعه کنید.

در صورتی که یکی از مشکلات زیر ایجاد شد، لنزهای تماسی را از چشم خارج کنید و دیگر از آنها استفاده نکنید:

  • کاهش حدت بینایی
  • دردی که داخل یا اطراف چشم‌ها ایجاد شده و بیش از یک ساعت ادامه پیدا کند.
  • هر نوع بیماری چشمی، آسیب یا هر مساله غیرعادی که بر قرنیه، ملتحمه یا پلک‌های چشم تاثیر بگذارد.
  • هر گونه بیماری زمینه ای چشمی که باعث شود استفاده از لنزهای تماسی، چشم را ناراحت کند.
  • خشکی شدید چشم
  • کاهش حساسیت قرنیه
  • هر نوع بیماری سیستمی که بر چشم‌ها تاثیر بگذارد یا با استفاده کردن از لنزها تشدید شود.
  • هر نوع حساسیت در سطح چشم‌ها یا بافت‌های اطراف آن که بر اثر استفاده از لنز یا محلول آن ایجاد یا تشدید شود.
  • حساسیت به هر ماده‌ای که در ترکیبات محلول لنز به کار رفته است.
  • هر نوع عفونت فعال قرنیه
  • تحریک یا قرمزی چشم ها

مطالب مرتبط

Air-pollution-and-pregnancy

آلودگی هوا و بارداری

ADHD-and-school

روش هایی برای بهبود یادگیری کودک مبتلا به کم توجهی- بیش فعالی (ADHD)

How-to-treat-bug-bites

مراقبت های بعد از گزش

Iron-and-anemia

آهن و کاربرد آن در درمان آنمی

Our-microbiome

میکروبیوم ما: نقش کلیدی آن در سلامت