کرومیوم

نویسنده:
اکتوورکو
تاریخ انتشار:
01 آذر 1402
Chromium

کرومیوم یک ماده مغذی ضروری است که در سوخت و ساز قند و چربی خون، بهبود عملکرد انسولین و هم چنین کاهش مقاومت به انسولین نقش اساسی دارد.

دکتر رویا خرمی (داروساز)

کمک به کنترل قند خون و کاهش وزن

کرومیوم یک ماده مغذی ضروری است که در سوخت و ساز قند و چربی خون، بهبود عملکرد انسولین و هم چنین کاهش مقاومت به انسولین نقش اساسی دارد.

مقاومت به انسولین به شرایطی گفته می شود که سلول ‌های ماهیچه ‌ها و کبد به خوبی به انسولین پاسخ نمی‌دهند و نمی‌توانند به راحتی قند خون را جذب کنند.

در نتیجه بدن تلاش می کند انسولین بیشتری تولید کند تا به کاهش قند خون کمک کند.

اختلال در عملکرد انسولین در بدن، احتمال بروز مشکلاتی مانند افزایش قند، فشار و چربی خون، چاقی، افزایش میزان اوره، افزایش التهاب، اختلال عملکرد عروق، ایجاد لخته خون و سندرم تخمدان پلی کیستیک را بیشتر می کند.

مصرف مکمل کرومیوم از طریق کاهش مقاومت به انسولین  می تواند به موارد زیر کمک کند:

1.تنظیم میزان قند خون در بیماران پیش دیابتی و دیابتی:

از آنجایی که کرومیوم باعث بهبود عملکرد انسولین می شود، مطالعات نشان داده که مصرف آن خطر عدم تحمل گلوکز را کم کرده و  سطح قند خون ناشتا و HbA1c را در افراد مبتلا به دیابت کنترل می کند.

2. کاهش خطر  بیماری های قلبی عروقی در بیماران دیابتی نوع 2:

مطالعات نشان می دهد که مصرف مکمل های حاوی کرومیوم با کاهش رسوب چربی و کاهش التهاب در دیواره عروقی و هم چنین با کمک به کاهش فشار خون می تواند در افراد دیابتی و افرادی که بیماری قلبی عروقی دارند، اثرات محافظتی بر روی عضلات قلب و دیواره عروق ایجاد کند.

3. کمک به کاهش وزن و افزایش توده عضلانی بدن:

مصرف کرومیوم می تواند میزان قند تبدیل شده به چربی را کاهش و تولید پروتئین و در نتیجه توده عضلانی را افزایش دهد.

هم چنین میل به مصرف غذا، سطح گرسنگی کاذب و میل به مصرف چربی کاهش می یابد. به این ترتیب مصرف کرومیوم سبب کاهش وزن و بهبود ترکیب بدن با کاهش توده چربی بدن و افزایش توده عضلانی می شود.

4. کمک به بهبود سندرم تخمدان پلی کیستیک:

سندروم تخمدان پلی کیستیک، یک اختلال غدد درون ریز شایع است که خانم ها را در سنین باروری تحت تاثیر قرار می دهد.

این اختلال ممکن است سبب ناباروری، چاقی، اختلال چربی خون و اختلال در سطح هورمون های جنسی شود، و ​​خطر ابتلا به دیابت نوع 2 و بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهد.

از آنجایی که مقاومت به انسولین جزء اصلی این بیماری است، مطالعات نشان می دهد استفاده از مکمل‌های کرومیوم با کمک به کنترل عملکرد انسولین، تنظیم قند خون و کاهش سطح چربی و هم چنین با کنترل وزن می تواند بر علائم و نشانه‌های این بیماری اثرات مطلوبی داشته باشد.

علاوه بر این موارد، مطالعات نشان می دهد مصرف مکمل کرومیوم می تواند بر روی اختلالات هورمونی در این خانم ها و تنظیم سیکل های قاعدگی که در زمان بیماری مختل می شوند کمک کند.

5.کمک به کنترل چربی خون:

مکمل کرومیوم با کاهش تری گلیسرید و افزایش HDL به طور قابل توجهی پروفایل چربی خون را بهبود می بخشد.

بنابراین افزودن مکمل کرومیوم به دارو درمانی، می تواند روند کنترل قند خون در افراد دیابتی و پیش دیابتی، کنترل وزن، کنترل چربی خون و کنترل بیماری سندرم تخمدان پلی کیستیک را به صورت قابل توجهی بهبود بخشد.

مطالب مرتبط

Air-pollution-and-pregnancy

آلودگی هوا و بارداری

ADHD-and-school

روش هایی برای بهبود یادگیری کودک مبتلا به کم توجهی- بیش فعالی (ADHD)

How-to-treat-bug-bites

مراقبت های بعد از گزش

Iron-and-anemia

آهن و کاربرد آن در درمان آنمی

Our-microbiome

میکروبیوم ما: نقش کلیدی آن در سلامت