روز جهانی کودکان مبتلا به سرطان

نویسنده:

ملیکا برزوئی

تاریخ انتشار:

28 بهمن 1403

روز جهانی سرطان کودکان

15 فوریه به ‌عنوان روز جهانی کودکان مبتلا به سرطان در نظر گرفته شده و این روز بهانه خوبی است تا در مورد کودکان مبتلا به سرطان آگاهی‌بخشی کنیم و ادای احترامی به همه کودکان و خانواده‌های آنها داشته باشیم که با پیامدهای این بیماری دست و پنجه نرم می‌کنند.

فهرست محتوا

    15 فوریه به ‌عنوان روز جهانی کودکان مبتلا به سرطان در نظر گرفته شده و این روز بهانه خوبی است تا در مورد کودکان مبتلا به سرطان آگاهی‌بخشی کنیم و ادای احترامی به همه کودکان و خانواده‌های آنها داشته باشیم که با پیامدهای این بیماری دست و پنجه نرم می‌کنند.

    ابتلا به سرطان به‌خصوص در دوران کودکی نه‌تنها تجربه‌ای تلخ و دردناک است، بلکه به درمان و مراقبت‌های تخصصی نیاز دارد. روز جهانی سرطان فرصت خوبی است که بار دیگر از مشکلات و چالش‌های پیش روی کودکان مبتلا به سرطان مطلع شویم و با همدلی روزنه‌های امید را به کودکان و خانواده‌های آنها نشان دهیم.

    در این مطلب با اهمیت روز جهانی کودکان مبتلا به سرطان بیشتر آشنا می‌شویم و بار دیگر مسئولیت خود در این روز را مرور می‌کنیم.

    کمی بیشتر با تاریخچه روز جهانی کودکان مبتلا به سرطان آشنا شویم

    روز جهانی کودکان مبتلا به سرطان که توسط شبکه بین‌المللی سازمان‌های والدین با عنوان Childhood Cancer International پایه‌گذاری شده ‌است، به‌منظور اطمینان از ارائه بهترین مراقبت‌ها به کودکان مبتلا به سرطان برگزار می‌شود.

    هر ساله بیش از 400 هزار کودک، نوجوان و جوان زیر 20 سال به سرطان مبتلا می‌شوند. اگرچه بیماری سرطان یکی از علل اصلی مرگ و میر ناشی از بیماری در بین کودکان است، اما تعداد واقعی کودکانی که به ‌دلیل سرطان جان خود را از دست می‌دهند، کاهش پیدا کرده است.

    بیشتر سرطان‌ها روش‌های درمانی و مدیریت بیماری خاص خود را دارند که میزان بقا را به‌طور قابل توجهی افزایش داده است. روز جهانی کودکان مبتلا به سرطان به ‌منظور بهبود نرخ درمان و کاهش درد و رنج ناشی از سرطان در میان کودکان در سراسر جهان تعیین شده‌ است.

    این روز بر اهمیت دسترسی عادلانه کودکان به‌روش‌های درمانی و همچنین حمایت از کودکانی که از این بیماری نجات‌یافته‌اند، تأکید دارد. هدف اصلی این است که کودکان در سراسر جهان به بهترین خدمات درمانی دسترسی داشته‌ باشند تا بتوانند بر چالش‌های ناشی از ابتلا به این بیماری غلبه کنند.

    سازمان جهانی بهداشت (WHO) در نظر دارد نرخ بقای کودکان مبتلا به سرطان را به 60 درصد افزایش دهد و حمایت از کودکان مبتلا به سرطان یکی از اولویت‌های این سازمان است. تاریخچه مربوط به‌روز جهانی کودکان مبتلا به سرطان به شرح زیر است.

    اولین کشف سرطان در سال 1775: جراح بریتانیایی به نام پرسیوال پات، سرطان بیضه را به‌عنوان نوعی بیماری رایج در میان دودکش پاک‌کن‌ها شناسایی کرد.

    تأسیس انجمن آمریکایی کودکان مبتلا به سرطان در سال 1970: این سازمان توسط والدین کودکان مبتلا به سرطان تأسیس شد.

    ایجاد شبکه بین المللی کودکان مبتلا به سرطان در 1991: بزرگ‌ترین سازمان حمایت از کودکان مبتلا به سرطان در جهان تأسیس شد.

    تعیین روز جهانی کودکان مبتلا به سرطان در سال 2002: روز جهانی کودکان مبتلا به سرطان تعیین شد.

    تأسیس سازمان جهانی کودکان مبتلا به سرطان در سال 2007: این سازمان به رفع نابرابری در مراقبت از کودکان اختصاص یافته است و برنامه‌های متعددی در همه قاره‌های جهان دارد.

    چرا روز جهانی کودکان مبتلا به سرطان اهمیت زیادی دارد؟

    روز جهانی کودکان مبتلا به سرطان بهانه خوبی برای یادآوری نیاز کودکان به ‌همراهی، همدلی و حمایت مالی و عاطفی است. از جمله دلایل اهمیت این روز عبارتند از:

    خود را در کنار کودکان مبتلا به سرطان می‌بینیم

    سرطان بیماری سختی است که می‌توان با آن به زندگی ادامه ‌داد. ما به کودکانی که با سرطان مبارزه می‌کنند، افتخار می‌کنیم و از هیچ تلاشی برای کمک به آنها دریغ نخواهیم کرد.

    به اشتراک‌گذاری اطلاعات در چنین روزی آسان‌تر است

    در روز جهانی کودکان مبتلا به سرطان می‌توانیم اطلاعات درمانی مورد نیاز این کودکان را با آنها به اشتراک بگذاریم. وظیفه هر یک از ما است که در این روز امیدوارانه به کودکان در راه مبارزه با سرطان کمک کنیم.

    به مبارزه با سرطان کمک می‌کند

    بهترین روش مبارزه با سرطان به‌خصوص در دوران کودکی افزایش آگاهی، جمع آوری بودجه برای تحقیقات و اطمینان از دسترسی کودکان به سرطان است. هر یک از ما در مسیر مبارزه با سرطان مسئول هستیم و باید سهم خود را در این راه انجام دهیم.

     

    5 حقیقت تلخ در رابطه با کودکان مبتلا به سرطان

    در اینجا نگاهی به چند حقیقت تلخ در رابطه با کودکان مبتلا به سرطان خواهیم داشت.

    ابتلا به سرطان در بین کودکان رایج نیست

    99 درصد سرطان‌ها در بزرگسالان دیده ‌می‌شود و از هر 285 نفر تنها یک کودک به سرطان مبتلا می‌شود.

    هیچ علت مشخصی برای ابتلا به سرطان وجود ندارد

    اگرچه سرطان زمانی ایجاد می‌شود که سلول‌ها تغییر کرده و به ‌طور غیرقابل کنترلی شروع به رشد می‌کنند، اما علت مشخصی برای این بیماری، به‌ویژه در مورد کودکان وجود ندارد.

    سرطان خون 29% از سرطان‌های کودکان را به خود اختصاص می‌دهد

    لوسمی لنفوبلاستیک حاد و لوسمی میلوئید حاد دو مورد از شایع‌ترین انواع سرطان هستند که در بین کودکان زیر 15 سال تشخیص داده می‌شوند.

    تمرکز روی درمان سرطان است

    ابتکار جهانی برای سرطان کودکان بر توسعه درمان‌های قطعی و مؤثر کودکان مبتلا به سرطان تمرکز دارد.

    درمان سرطان هزینه‌بر است

    حتی برای کودکانی که تحت پوشش بیمه هستند، هزینه‌های مربوط به داروها، شیمی‌درمانی، ویزیت پزشک و… قابل توجه است. 

    مسئولیت ما در روز جهانی کودکان مبتلا به سرطان چیست؟

    هر یک از ما می‌توانیم روزنه‌های امیدی برای کودکان مبتلا به سرطان و خانواده‌های آنها باشیم. چند مورد از کارهایی که می‌توانیم در این روز انجام دهیم، شامل موارد زیر می‌شود.

    با کودکان مبتلا به سرطان ارتباط برقرار کنیم

    ابتلا به سرطان به‌خصوص در دوران کودکی تجربه سختی است. مسئولیت هر یک از ماست که در این روز جهانی، به کودکان مبتلا به سرطان کمک کنیم و به آنها امید و آرامش بدهیم.

    اطلاعاتی در مورد ابتلا به سرطان در دوران کودکی به اشتراک بگذاریم

    اطلاعاتی در مورد ابتلا به سرطان در دوران کودکی در سایت یا شبکه‌های اجتماعی منتشر کنید. این روز فرصت خوبی است تا اطلاعات ضروری در مورد درمان سرطان را به اطلاع افرادی که نیاز دارند، برسانید.

    کمپین‌های حمایت از کودکان مبتلا به سرطان برگزار کنیم

    برگزاری کمپین‌هایی برای حمایت از کودکان مبتلا به سرطان می‌تواند پیام امیدی برای این کودکان باشد. کودکان مبتلا به سرطان و خانواده‌های آنها نه‌تنها به حمایت مالی، بلکه به حمایت‌های عاطفی نیز نیاز دارند و هر یک از ما وظیفه داریم که به هر طریقی به این کودکان و خانواده‌های آنها کمک کنیم.

     

    پرسش + پاسخ توسط پزشک

    مشتاقانه منتظر دریافت نظرات شما دوستان عزیز هستیم...





    مطالب مرتبط

    تامنیل های نوروبیون 1.1-03

    آمپول نوروبیون برای چه سنی مناسب است؟

    روز جهانی سرطان کودکان

    روز جهانی کودکان مبتلا به سرطان

    فواید و عوارض نوروبیون

    فواید و عوارض آمپول نوروبیون

    فرق نوروبیون ایرانی و خارجی

    فرق نوروبیون ایرانی و خارجی

    Combination drug therapy

    درمان ترکیبی چیست؟