آلودگی هوا و بارداری

نویسنده:
تاریخ انتشار:
27 آبان 1403
Air-pollution-and-pregnancy

زنان باردار به دلیل تغییرات مرتبط با بارداری در عملکرد ریه‌ ها، قلب و سیستم ایمنی، نسبت به اثرات آلودگی هوا در مقایسه با سایرین آسیب‌پذیرتر هستند.

آلودگی هوا اشکال مختلفی دارد. به طور معمول، هوای آلوده از اُزن، ذرات معلق، دی اکسید نیتروژن، دی اکسید گوگرد، دود اگزوز خودروها، انتشارگازهای گلخانه ای، دود سیگار، گرد و غبار و مواد شیمیایی تشکیل شده است. چه در یک شهر بزرگ زندگی کنید و چه در بیرون از شهر، می توانید در معرض آلودگی هوا قرار بگیرید.

 

زنان باردار به دلیل تغییرات مرتبط با بارداری در عملکرد ریه‌ ها، قلب و سیستم ایمنی، نسبت به اثرات آلودگی هوا در مقایسه با سایرین آسیب‌پذیرتر هستند.

آلودگی هوا یکی از عواملی است که می تواند بر روند رشد جنین تأثیر بگذارد. مطالعات نشان داده است که قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا در اوایل زندگی با افزایش خطر ابتلا به عفونت های تنفسی، چاقی و احتمالاً مشکلات یادگیری و رفتاری مرتبط است.

سایر عواقب آن عبارتند از:

  • وزن کم هنگام تولد: در یک بارداری ایده آل، نوزاد با وزن 7/2 تا 4 کیلوگرمی، در 38 تا 40 هفتگی به دنیا می آید. نوزادان زیر 6/2 کیلوگرم ” نوزاد کم وزن هنگام تولد” در نظر گرفته می شوند. احتمال می رود قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا در دوران بارداری باعث این عارضه شود.
  • تولد نوزاد نارس: بر اساس مطالعه موسسه محیط زیست استکهلم، سالانه نزدیک به سه میلیون نوزاد به دلیل آلودگی هوا نارس به دنیا می آیند. کودکانی که نارس متولد می شوند، در معرض خطر قابل توجهی از اختلالات عصبی و ناتوانی های جسمی دائمی قرار دارند. جهت پیشگیری از خطر زایمان زودرس، توصیه می شود مادران باردار در معرض آلودگی هوا قرار نگیرند.
  • اوتیسم: یک مطالعه هشداردهنده در هاروارد نشان داد که زنانی که در سه ماهه سوم بارداری خود در معرض آلودگی آلودگی هوا با ذرات معلق بودند، دو برابر بیشتر احتمال دارد فرزند مبتلا به اوتیسم به دنیا بیاورند؛ به خصوص اگر در نزدیکی بزرگراه زندگی می کردند که ذرات معلق در بالاترین میزان بوده است.
  • آسم: آسم در زنان باردار می تواند سبب پره اکلامپسی شود، وضعیتی که باعث افزایش فشار خون و کاهش عملکرد کبد و کلیه می شود. اگر آسم مادر تحت کنترل باشد برای خودش و جنینش مشکلی پیش نخواهد آمد. با این حال، در صورت عدم درمان آسم، ممکن است جنین از کمبود اکسیژن رنج برده و همین موضوع منجر به رشد نامناسب، زایمان زودرس و وزن کم هنگام تولد شود. تحقیقات نشان داده است که قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا می تواند شانس ابتلا به آسم را در مراحل بعدی زندگی نوزاد افزایش دهد.

  • مشکلات باروری: مطالعات زیادی نشان داده است که آلودگی هوا در کاهش نرخ باروری در مردان و زنان تاثیرگذار است. برخی تحقیقات نیز آلودگی هوا را با سقط جنین مرتبط می دانند.

 

راه های محافظت از خود در برابر آلودگی هوا در دوران بارداری

  • شاخص کیفیت هوا (AQI) را بررسی کنید. به کمک این شاخص می توانید میزان آلودگی ذرات معلق را بررسی کرده و بدانید هوا تا چه اندازه آلوده است.
  • دستگاه تصفیه‌کننده هوا تهیه کنید. این دستگاه‌ ها همه چیز، از دود سیگار تا مواد حساسیت‌زا، کپک‌ها و میکروب‌ها را از هوای اطراف پاک می‌کنند و به جنینتان کمک می‌کنند در محیطی سالم‌تر رشد کند.
  • هوای محیط زندگیتان را سالم نگه دارید. با جایگزین کردن شوینده های خانگی طبیعی، استفاده از هود هنگام پخت و پز، انجام بررسی های معمول برای وجود کپک ها و استفاده از هشداردهنده های مونوکسید کربن، محیطی سالم ایجاد کنید.
  • در خانه بمانید. پوست بزرگترین اندامی است که بین 60 تا 100 درصد از هر چیزی را که با آن تماس پیدا می کند، جذب می کند. زنان باردار همه چیز را با نوزادان خود به اشتراک می گذارند؛ بنابراین هر آنچه که می‌خورید، می‌نوشید، و تنفس می‌کنید و با آنها در تماس هستید، روی جنین شما تأثیر می‌گذارد. حتی اگر از ماسک استفاده کنید، پوست شما تحت تأثیر آلودگی هوای بیرون قرار می گیرد.
  • از گیاهان آپارتمانی که تصفیه کننده هوا هستند، استفاده کنید. گیاهان می توانند به طور طبیعی هوا را فیلتر و به شما و جنین در حال رشدتان کمک کنند هوای سالم تری تنفس کنید.

مطالب مرتبط

بنر و استوری مسابقه دی-02

مسابقه دی

DVT

ترومبوز سیاهرگی عمقی

Albinism

آلبینیسم

AI and Disabilities

تاثیر هوش مصنوعی بر بهبود کیفیت زندگی افراد معلول

Gestational diabetes

دیابت بارداری: راهنمای جامع برای مادران آینده